Sobre mi

En tres frases…

Rosa Comes
Gestora cultural, tècnica de comunicació i poeta
Llicenciada en Filologia Catalana i postgrau en Teoria i Estètica de l’Art Contemporani

En poques paraules…

Durant setze anys m’he dedicat a la gestió cultural perquè m’encanta; m’omple treballar amb la gent apassionada i per a la gent creativa. M’agrada Internet i el tipus de comunicació que em permet establir, d’afinitat personal i creativa, tant amb persones que conec directament com amb persones a qui, fins i tot, no puc posar cara.

Per a mi Internet no és només un mitjà de difusió, sinó un medi en què neixen noves espècies, nous productes culturals i nous plantejaments per a la interrelació social. La cultura està feta de material humà i és per a les persones; i l’espai virtual ajuda a millorar-ne la gestió perquè fixa unes noves fronteres: les de la passió, les de l’interès pur de compartir i cocrear. Amb aquesta premissa, ara em dedico a la comunicació corporativa en l’entorn digital.

En cinc paràgrafs…

Des del 2001 i durant sis anys, vaig treballar a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona com a coordinadora de la Unitat de Lletres i Premis. Als inicis treballava tota sola, però vam arribar a ser fins a vuit persones implicades en un projecte; eren altres temps. En aquest context vaig poder desenvolupar projectes culturals molt i menys interessants relacionats amb la literatura: la Tardor Literària, Lletres a Taula, el cicle d’accions poètiques de La Pell del Llavi, La Lletra Petita, les Trobades d’Escriptors del Camp de Tarragona, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, rutes literàries, la Setmana del Llibre en Català, la Rosa que Roda…

Des del 2007 fins al setembre de 2011 vaig treballar de responsable d’Acció Cultural dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona. Curiosament, durant aquest període vaig tornar a estar treballant tota sola en l’àmbit de la promoció cultural; o gairebé. Des d’aquesta institució vaig poder desenvolupar, també, diverses iniciatives: em vaig fer càrrec de la coordinació tècnica del Cicle Art Emergent i vaig organitzar igualment les activitats dels programes Amb gust de lletra, La veu em frisa, Patrimoni i creació contemporània i del programa de formació per a gestors culturals del territori. El projecte que em va ocupar més temps, però, va ser Territoris Creatius, un projecte marc en què creia profundament, que va néixer a Internet, però que es va desplegar en dues vessants: la virtual i la presencial. Era un espai de difusió dels creadors del Camp de Tarragona, però alhora també va ser un espai que va permetre l’impuls de la producció artística i el sorgiment d’obres multidisciplinars, perquè va promoure la interrelació creativa entre artistes de diverses disciplines.

A començaments del novembre de 2011 em vaig tornar a incorporar a l’Àrea de Cultura l’Ajuntament de Tarragona, on, durant el 2012, vaig coordinar Tarragona 2012, Capital de la Cultura Catalana. Fins a l’abril de 2017 vaig coordinar la comunicació digital de les conselleries de Cultura i Festes i Patrimoni i també vaig desenvolupar el projecte de patrimoni i art El Batec del Temps. El 2017 vaig fer el salt al Departament de Comunicació Corporativa per tal de continuar el meu camí però ampliant-ne el camp de treball.

Tant en l’àmbit de l’administració municipal com en el de la supramunicipal, he dut a terme igulament diversos projectes culturals ideats expressament per al medi d’Internet: edició d’activitats virtuals de creació literària (Fes un clic literari!), d’exposicions d’arts visuals i literatura, gestió de comunitats de creadors, i també disseny de productes audiovisuals relacionats amb la cultura (Tinta negra). Igualment des de l’àmbit públic, però també des del privat, he redactat els continguts culturals de revistes, blocs i butlletins electrònics i m’he fet càrrec del community management d’alguns dels projectes de les institucions on treballo.

Dos dels projectes personals que més m’ha agradat són el que he desenvolupat, d’una banda, com a mànager de la Comunitat Oficial d’Instagramers de Tarragona, @IgersTGN, i de la Comunitat d’Instagramers Catalunya, @IgersCatalonia, que m’han donat l’oportunitat d’idear el primer mapa del món creat per i per a instagramers, l’IgersMap, així com de comissariar la segona sala d’exposicions d’Europa dedicada a la fotografia d’Instagram, l’Instagramers Corner al Movistar Centre. De l’altra, el que vaig desenvolupar com a membre de l’AMPA de l’Escola Pública El Miracle, des d’on vam crear el El Miracle, Escola Literària i Creativa.

Interessos…

M’interessa la gestió cultural com a servei públic i la comunicació en la gestió cultural. M’interessen especialment els projectes culturals que tenen una línia social i igualment la utilització d’Internet com a medi per desenvolupar accions culturals.

M’interessa gestionar comunitats i dinamitzar les xarxes socials de projectes culturals.

Creus que podem col·laborar?

One thought on “Sobre mi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s