Alguns projectes de gestió cultural que he dut a terme en l’àmbit d’Internet:
Instagramers Corner, la segona sala d’exposicions dedicada a Instagram
Comissariat de l’Instagramers Corner al Movistar Centre de Barcelona, la segona sala d’exposicions permanent d’Europa dedicada a la fotografia d’Instagram. La sala consta de dos espais, un amb fotografies de 12 instagramers que estan exposades durant tot un any i un altre que es va renovant amb els guanyadors dels certàmens de fotografia llançats des de el compte oficial d’Instagramers Catalonia. (Desenvolupat amb Instagramers des de 2018)
IgersMap, el primer mapa del món creat per i per a instagramers
Creació i desenvolupament de l’IgersMap, un projecte que pretén mostrar les ciutats i els territoris des dels ulls dels usuaris de la xarxa social Instagram. Actualment, la plataforma web conté onze mapes: Tarragona, Barcelona, Madrid, Bilbao, Lleida, Saragossa, Girona, Illes Balears, València, Salou i comarques de la Diputació de Barcelona (Barcelona és molt més). (Desenvolupat amb Instagramers des de 2014)
El Batec del Temps, patrimoni i art
Desenvolupament d’aquest projecte 3.0, que vol utilitzar el medi d’Internet per explicar el patrimoni des de la mirada i la interpretació dels creadors contemporanis. La seva finalitat és parlar de la història d’una manera més emocional i participativa. (Ajuntament de Tarragona, 2014-2015)
El Fotògraf Convidat, talents de Tarragona
Direcció d’aquest projecte pensat per a les xarxes socials de Tarragona Cultura, on cada mes vam convidar un instagramer a mostrar, amb cinc imatges, la seva visió de la cultura, de l’art i de la fotografia. Aquesta experiència, que ens va permetre descobrir una gran diversitat de mirades i conceptes sobre realitats comunes, va traspassar temporalment la pantalla del mòbil i es va exhibir físicament en diversos espais. (Ajuntament de Tarragona, 2013-2017)
#PassejantperTGN, mapa d’elements urbans
Projecte coordinat des de les xarxes de Tarragona Cultura, on vam anar presentant elements urbans, façanes o monuments interessants amb què ens topem diàriament tot passejant per Tarragona. A més, vam demanar als nostres seguidors d’Instagram que ens ajudessin a col·leccionar-los, publicant-hi les imatges dels elements que més els fascinaven amb el hashtag #PassejantperTGN, de manera que, posteriorment, en va sorgir una ruta que vam editar i recórrer físicament. (Ajuntament de Tarragona, 2016-2017)
#BlogosferaTGN, les 81 recomanacions dels bloguers tarragonins
Coordinació d’un mapa de Google de llocs de Tarragona recomanats per 27 bloguers del territori. Els bloguers que van participar en aquesta iniciativa de Tarragona Cultura van puntejar, cadascun, 3 espais que per a ells tenien un significat especial i, des dels blogs que mantenien periòdicament, van explicar el perquè. (Ajuntament de Tarragona, 2015)
Territoris Creatius, Espai dels creadors del Camp de Tarragona
Gestió de la comunitat d’aquesta plataforma virtual, que tenia l’objectiu de difondre i impulsar la tasca dels creadors del Camp de Tarragona en els diversos àmbits artístics: arts visuals, arts escèniques, literatura i música. (Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Universitat Rovira i Virgili, 2009-2011)
Pin i Soler: 8 cruïlles. Tarragona, itineraris literaris (sèrie TopoGrafies)
Exposició virtual realitzada a partir de la mostra presencial, en què 8 fotògrafs reinterpren visualment i des de la contemporaneïtat alguns dels llocs de Tarragona escrits per Pin i Soler. (Ajuntament de Tarragona, Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Lletra – Universitat Oberta de Catalunya)
Tinta negra
Direcció de dues temporades de Tinta negra, espai televisiu de divulgació de la literatura del Camp de Tarragona, amb entrevistes a escriptors, reportatges realcionats amb el fet literari, recomanacions d’altres lectors… (La Bífida Produccions, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona, Caixa Tarragona, APELLC, Canal Reus i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya)
Concurs de Podcasts Poeticoartístics
Convocatòria i gestió de les 2 edicions d’aquest concurs literari innovador emmarcat en el cicle d’accions poètiques de La Pell del Llavi, que reinterpretava la poesia des del seu punt de vista sonor. (Ajuntament de Tarragona, La Pell del Llavi, Oasi, Katalitza.com, Podcatalà i Podcastellano)
Fes un clic literari!
Activitats virtuals de creació literària dissenyades i gestionades paral·lelament a l’organització dels actes presencials de la Tardor Literària de Tarragona: concursos literaris, construcció col·lectiva de textos, cadàvers exquisits virtuals, activitats temàtiques participatives, fòrums sobre lectura i temes al votant de la literatura… (Ajuntament de Tarragona)
Els porto dins (Divertiments al vol), d’Olga Xirinacs
Exposició virtual d’il·lustracions i textos de l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs, programada paral·lelament a la Tardor Literària de Tarragona. (Ajuntament de Tarragona)
Si seus al marge. Poesia visual de Gabriel Guasch
Exposició virtual de poemes visuals de l’escriptor vallenc Gabriel Guasch, programada paral·lelament a la Tardor Literària de Tarragona. (Ajuntament de Tarragona)
Webs d’escriptors del Camp de Tarragona
Arquitectura i documentació dels webs dels escriptors del Camp de Tarragona que complementaven les Trobades d’Escriptors presencials. (Ajuntament de Tarragona i col·lectiu ESCAT, Escriptors del Camp de Tarragona).