Art i Internet: projectes en el medi. 4. Jordi Abelló

Continuo amb els projectes recentment destacats a l’article “L’espai digital: ‘mitjà’ per a l’art i ‘medi’ creatiu” (Artiga, núm. 19) i avui comparteixo un dels projectes que Jordi Abelló té en marxa actualment.

Instagram Jordi Abelló

L’experiència de Jordi Abelló pel que fa a l’ús de l’entorn 2.0 com a medi de creació ja comença a ser extensa i variada. Ja amb el seu treball Nova història de l’art, paral·lelament a l’exposició va crear un compte de Twitter que durant la inauguració anava llançant, automatitzats de manera prèvia, els missatges que apareixen al llarg de l’audiovisual, sota l’etiqueta #elsmortsdelart. Bank, d’altra banda, es va concebre com una aplicació de mòbil que només funcionava quan el mòbil se situava en les coordenades físiques d’alguns dels bancs més importants del país, i, per tant, la geolocalització va afegir un alt grau de significat a l’acció artística. I, actualment, entre altres iniciatives, la pauta de publicació d’una xarxa com Instagram, on comparteix periòdicament imatges de superfícies modelades pels dies i els elements, li permet fer una exposició allargada en el temps i que la proposta es vagi rebent a poc a poc, al ritme del procés, naturalment i quotidiana. How does the time paint? fa que el receptor vagi observant com el temps pinta paisatges i entorns naturals i li permet interioritzar un discurs, el discurs de Jordi Abelló, sobre la mirada pictòrica damunt de la realitat.

@abellovilella, Instagram de Jordi Abelló, http://instagram.com/abellovilella

[Podeu aconseguir la revista Artiga als punts següents de distribució:
Tarragona: CA Tarragona Centre d’Art, Museu d’Art Modern, Antiga Audiència, Tinglado 1 Port de Tarragona, CaixaForum Tarragona, Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Centre d’Estudis de la Imatge, URV Departament Història de l’Art, Serveis Territorials de Cultura Generalitat. Reus: Galeria Artloft, Galeria Antoni Pinyol, Centre de Lectura, Centre d’Art Cal Massó, Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus. Amposta: Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre, Escola d’Art ESARDI. Tortosa: Escola d’Art i Disseny de Tortosa. Valls: Museu de Valls – El Vendrell: Galeria Camila Pérez – Cambrils: Centre Cultural Municipal.]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s